Matkap Nedir?

Matkap Nedir?

Matkap kelime olarak tahta, maden, beton, çelik, demir , mermer gibi sert maddeler üzerinde delik açmaya yarayan alettir. 
Matkap Nerelerde Kullanılır?

Matkap günümüzde hemen her yerde kullanılır. İnşaat işleri için olmazsa olmazlardandır. Ayrıca mobilya gibi el ve makina işiyle sanat yapan kişilerde matkaplardan çokça yararlanır. bir çok inşaat yada kaba malzemenin anafikride matkaptır. 
matkap ın dönme hızı ve darbe derecesine göre kullanım amaçları belirlenir. 
mesela 1200 devir matkapla suntaya ufak bir delik açmak isterseniz suntayı komple yarabilirsiniz. yada 300 devir basit bir el matkabıyla kalın bir metal delmeye kalkarsanız muhtemelen saniyeler içinde makine yanacaktır. 
bu yüzden almış olduğunuz matkapın doğru kullanım alanına göre kullanılması şarttır. kullanmadan veya satın almadan önce eğer profesyonel değilseniz mutlaka önerilen delik delme yada vidalama yönergelerini okuyunuz.

Matkap Kullanırken Dikkat?
Matkap kullanmak dediğimiz gibi artık çok yaygın olmuştur. Özellikle uygun fiyatlarından dolayı artık ev hanımları dahil herkes kolaylıkla matkap sahibi olup bir kaç delik açmak isteyecektir.
matkaplar vidalama amaçlıda kullanıldığında çok fazla dikkat gerektirmeyebilir. sadece elinize sektirmemeye çalışın . matkabın vidalama için kullanımı doğru uç (philips,düz,torx,alyan ) ve metrik değerlerine uygun araçlar kullanmanız yeterli olur.
Dikkat etmeniz gereken delik delme işlemleri sırasındadır.
en basitinden doğru yere delik açmamak bile başlı başına tehlikedir. Mesela evin duvarını delerken basit bir tablo asmak için bunu yapmak isteyebilirsiniz ama deldiğiniz yerin arkasından su borusu geçiyor olabilir veya elektirik tesisatı oraya denk gelmiş olabilir. Mutlaka delmeden önce bu basit kontrolleri yapınız. 
Daha sonra matkap dönme hızından dolayı deldiği yüzeyden partikül kaldıracaktır. Çoğu kişi biri delik delerken altından süpürge tutarlar ki etraf kirlenmesin ancak siz Maske Kullanımını önemseyin ve eldiven takın. Çünkü Bazen delerken matkap birden ileri kayar ve ellerinizde sağlam yaralar oluşabilir.

Ucuz Matkap Kalitesiz mi?
Neredeyse Binlercesi var öyle değil mi? Bu yüzden matkap alırken saatlerce internet'te araştırma yapıp en sonunda hiç bilmediğiniz bir mağazadan hiç bilmediğiniz satıcının dediklerine inanarak bir alım sağlıyoruz. genelde buda yapacağımız işten çok satıcının cebimizdeki para miktarını bi şekilde anlayıp satıcıya uyan malı almakla sonuçlanır.
Öncelikle şunu belirtelim Matkap ucuz yada pahalıdan çok kullanacağınız alana ve devir, şarjlı kablolu vs gibi durumlarına göre ücretlendirilir. Mesela 1200 devir matkap ile farklı marka 1200 devir aynı ücret gibi gösterilsede kullanım alanı farklıdır yada biri şarjlı iken diğeri kablolu olabilir.
siz siz olun HırdavatFırsat üzerindeki fiyatları başka yerde aramayın.
burdaki fiyatları başka yerde bulursanız da aynı matkap olmadığına emin olabillirsiniz.
Yani Her sarı siyah matkap dewalt değildir.
o yüzden fiyat performans açısından siz alışveriş için en doğru sitedesiniz.
yinede fiyatların farklı olduğunu düşünürseniz whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

kadir yalcinkaya / WebDesigner
kadiryalcinkaya@hotmail.com / 02164206034

hirdavatfirsat
https://www.hirdavatfirsat.com
İMES SAN.SİT. 2.SOSYAL TESİSLER NO:19 dudullu /ümraniye / istanbul


Get your own signature

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

XR FlexVolt Nedir?

Hırdavat Nedir?